This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Saturday, May 10, 2014

ငွက္ေပ်ာသီးအနီ(RED DACCA)

REDDACCAလို႕လူသိမ်ားတဲ့ငွက္ေျပာသီးအနီကငွက္ေပ်ာမ်ိဳးစိတ္ေပါင္းမ်ားစြာထဲကတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။အဲဒီအပင္ကသာမန္ငွက္ေပ်ာသီးေတြထက္ေသးပါတယ္။မွည့္လာတဲ့အခ်ိန္မွာအနီေရာင္ေတာက္ေတာက္ျဖစ္ၿပီးေတာ့ အထဲကအသားက စေတာ္ဘယ္ရီ ခရမ္မ္ အေရာင္ရွိပါတယ္။ အ၀ါေရာင္ငွက္ေပ်ာသီးေတြထက္ ပိုခ်ိဳၿပီးေတာ့ ပိုႏူးညံ့ပါတယ္။RASPBERRYအရသာနဲ႕ဆင္တူပါတယ္။အာရွနဲ႕ ေတာင္အေမရိကႏိုင္ငံေတြမွာစီးပြားျဖစ္စိုက္ပ်ိဳးပါတယ္။ထိုငွက္ေပ်ာသီးကို အလယ္အေမရိကနိုင္ငံေတြမွာ အထူးလူႀကိဳက္မ်ားၿပီး တစ္ကမာၻလံုးကိုလက္ရွိတင္ပို႕ေနပါတယ္။...

မနက္ အိပ္ယာထခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားသင့္ မစားသင့္ (ဝမ္းထဲ အစာမရွိခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားသင့္ မစားသင့္)

အခ်ိဳ႕ေသာ လူမ်ားဟာ ငွက္ေပ်ာသီးကုိ ဗိုက္ဆာေနတဲ့ အခ်ိန္ အစာေျပေစရန္ စားတတ္ၾက ပါတယ္။ အခ်ိဳ႕က်ေတာ့ အဆီက် ေစရန္ ရည္ရြယ္ခ်က္ျဖင့္ ငွက္ေပ်ာသီးကို အိပ္ယာ ထခ်ိန္မွာ မွီဝဲ တတ္ၾကပါတယ္။ အမွန္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ အစာစားျပီးတဲ့ အခါမွ စားသင့္တဲ့ သြားရည္စာ တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။ ႏိုင္ငံတကာမွ ေဆးပညာရွင္ သုေတသန အဖြဲ႔မ်ားက အမ်ိဳးမ်ိဳး အေျဖထုတ္ ၾကပါတယ္။ ေတြ႔ရွိခ်က္ ၁။ ငွက္ေပ်ာသီးဟာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ထဲမွာ အစာမရွိတဲ့ အခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားမိရင္...

ပန္းသီး ေဖ်ာ္ရည္ ပံုမွန္ ေသာက္လွ်င္ အေရၿပား တြန္ ့ၿခင္းမွ ကာကြယ္ႏိုင္

  ပန္းသီး ေဖ်ာ္ရည္ကို ပံုမွန္ ေသာက္သံုး ေပးပါက အသက္အရြယ္ ရလာသည့္ အခါ အသားအေရ တြန္႔ၿခင္းႏွင့္ အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါၿဖစ္ၿခင္း တို႔ကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ေၾကာင္း အေမရိကန္ သုေတသန ပညာရွင္မ်ား၏ ေလ့လာ ေတြ ့ရိွခ်က္တြင္ ေဖာ္ၿပ ထားပါသည္။ ပန္းသီး ေဖ်ာ္ရည္တြင္ ပါ၀င္ေသာ ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္ အပါအ၀င္ အၿခားေသာ ဓာတ္ေပါင္း မ်ားက ခႏၶာကိုယ္ အေရၿပား ဆဲလ္မ်ားႏွင့္ တစ္သွ်ဴးမ်ားကို အၿမဲတမ္း သန္စြမ္း ဖြင့္ၿဖိဳးရန္ အေထာက္အပံ့ ေပးေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက ေၿပာၾကား   က်ြန္ေတာ္တင္သမွ်ပိုစ့္ေတြ...

ခဝဲသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား

ကေလးေတြက စားလို႔ အရသာမရွိဆံုး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ပဲလို႔ ေျပာေလ့ရွိတဲ့ အသီးက ခဝဲသီးပါ။ ခဝဲသီးရဲ႕ အရသာက အလြန္မေကာင္းဘူး ဆိုေပမယ့္ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကိုေတာ့ အမ်ားႀကီး ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ၁) အာဟာရဓာတ္ အစံုအလင္ေပးပါတယ္ ခဝဲသီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ႐ိုင္ဘိုဖေလဗင္၊ ဇင့္(သြပ္)ဓာတ္၊ သိုင္ယာမင္ဓာတ္၊ သံဓာတ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ မ်ားစြာပါဝင္မႈမ်ားၿပီး အဆီနဲ႔ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈ နည္းပါတယ္။ ၂) ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ျပည့္ဝဆီနဲ႔ ကိုလက္စထေရာ...