This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Saturday, May 10, 2014

ငွက္ေပ်ာသီးအနီ(RED DACCA)

REDDACCAလို႕လူသိမ်ားတဲ့ငွက္ေျပာသီးအနီကငွက္ေပ်ာမ်ိဳးစိတ္ေပါင္းမ်ားစြာထဲကတစ္မ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။အဲဒီအပင္ကသာမန္ငွက္ေပ်ာသီးေတြထက္ေသးပါတယ္။မွည့္လာတဲ့အခ်ိန္မွာအနီေရာင္ေတာက္ေတာက္ျဖစ္ၿပီးေတာ့ အထဲကအသားက စေတာ္ဘယ္ရီ ခရမ္မ္ အေရာင္ရွိပါတယ္။

အ၀ါေရာင္ငွက္ေပ်ာသီးေတြထက္ ပိုခ်ိဳၿပီးေတာ့ ပိုႏူးညံ့ပါတယ္။RASPBERRYအရသာနဲ႕ဆင္တူပါတယ္။အာရွနဲ႕ ေတာင္အေမရိကႏိုင္ငံေတြမွာစီးပြားျဖစ္စိုက္ပ်ိဳးပါတယ္။ထိုငွက္ေပ်ာသီးကို အလယ္အေမရိကနိုင္ငံေတြမွာ အထူးလူႀကိဳက္မ်ားၿပီး တစ္ကမာၻလံုးကိုလက္ရွိတင္ပို႕ေနပါတယ္။


post by နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား
-Love BUDS
က်ြန္ေတာ္တင္သမွ်ပိုစ့္ေတြ Facebook ကေနရယူခ်င္တယ္ဆိုရင္  ဒီမွာ Like ႏွိပ္ပါ။
မန္ဘာ၀င္ခဲ့ျခင္းျဖင့္ ပိုစ့္အသစ္တင္တိုင္း မိမိ Gmail ထဲကိုတိုက္ရိုက္ေရာက္ရွိမည္ျဖစ္ပါသည္။
ထို႔ေၾကာင့္မန္ဘာ၀င္ခဲ့ဖို႔ဖိတ္ေခၚပါတယ္။

မနက္ အိပ္ယာထခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားသင့္ မစားသင့္ (ဝမ္းထဲ အစာမရွိခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားသင့္ မစားသင့္)

အခ်ိဳ႕ေသာ လူမ်ားဟာ ငွက္ေပ်ာသီးကုိ ဗိုက္ဆာေနတဲ့ အခ်ိန္ အစာေျပေစရန္ စားတတ္ၾက ပါတယ္။
အခ်ိဳ႕က်ေတာ့ အဆီက် ေစရန္ ရည္ရြယ္ခ်က္ျဖင့္ ငွက္ေပ်ာသီးကို အိပ္ယာ ထခ်ိန္မွာ မွီဝဲ တတ္ၾကပါတယ္။
အမွန္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ အစာစားျပီးတဲ့ အခါမွ စားသင့္တဲ့ သြားရည္စာ တစ္မ်ိဳး ျဖစ္ပါတယ္။
ႏိုင္ငံတကာမွ ေဆးပညာရွင္ သုေတသန အဖြဲ႔မ်ားက အမ်ိဳးမ်ိဳး အေျဖထုတ္ ၾကပါတယ္။
ေတြ႔ရွိခ်က္ ၁။
ငွက္ေပ်ာသီးဟာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ ၾကြယ္ဝပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ထဲမွာ အစာမရွိတဲ့ အခ်ိန္ ငွက္ေပ်ာသီး စားမိရင္ ေသြးထဲမွာ မဂၢနီဆီယမ္ဓာတ္ ျမင့္တက္ လာျပီး ေသြးလည္ပတ္မွု ႏွုန္းကို ျမန္ဆန္ ေစပါတယ္။ အက်ိဳးဆက္ အားျဖင့္ heart attack လို႔ေခၚတဲ့ ရုတ္တရက္ ႏွလံုးခုန္ရပ္ တန္႔ျခင္း၊ မူးေမ့ျခင္းမ်ား ျဖစ္တတ္ပါတယ္။
ေတြ႔ရွိခ်က္ ၂။
ငွက္ေပ်ာ္သီးမွာ ကယ္လိုရီ ၆၀ မွ ၁၈၀ အထိ ပါဝင္ပါတယ္။ ကယ္လိုရီဓာတ္ အင္မတန္ ၾကြယ္ဝတဲ့ အစားအစာျဖစ္ျပီး မနက္စာအေနနဲ႔ ငွက္ေပ်ာ္သီး စားသံုးလိုက္ျပီး ေန႔လည္၊ ညေန ေတြမွာ သာမန္ အစားအေသာက္မ်ား စားသံုးတဲ့အခါ ကယ္လိုရီဓာတ္ လြန္ကြ်န္မွုကို ျဖစ္ေစပါတယ္။ အက်ိဳးဆက္ ကေတာ့ တစ္ရက္၊ တစ္ရက္ကို ကယ္လိုရီ ေထာင္ေက်ာ္ တုိးေနေစျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ပိုဝလာႏိုင္ေခ် မ်ားပါတယ္။ အျခား က်န္းမာေရး ဆုိးက်ိဳး မ်ားလည္း ျဖစ္ႏိုင္ေခ် ရွိပါတယ္။
ငွက္ေပ်ာသီးဆုိတာ အစာစားျပီးေနာက္ စားသံုးျခင္းသာ အေကာင္းဆံုး ျဖစ္ျပီး မလိုအပ္တဲ့ အျခား ခႏၶာကိုယ္မွ မလိုအပ္သည့္ ဓာတ္မ်ားကို ေလာင္ကြ်မ္း ေစပါတယ္။ ဒါမွ အမွန္တကယ္ ပိန္လာေစမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒီလိုမဟုတ္ပဲ အစာမရွိခ်ိန္ စားသံုးမိရင္ေတာ့ အထက္ပါ ေတြ႔ရွိခ်က္မ်ား အတိုင္း Heart attack ျဖစ္ျခင္း၊ ပိုဝလာႏိုင္ေခ် ရွိျခင္းတုိ႔ကို ၾကံဳေတြ႔ ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
Ref:morningbananadiet.org
ေအာင္ခမ္
ref-myawady
က်ြန္ေတာ္တင္သမွ်ပိုစ့္ေတြ Facebook ကေနရယူခ်င္တယ္ဆိုရင္  ဒီမွာ Like ႏွိပ္ပါ။
မန္ဘာ၀င္ခဲ့ျခင္းျဖင့္ ပိုစ့္အသစ္တင္တိုင္း မိမိ Gmail ထဲကိုတိုက္ရိုက္ေရာက္ရွိမည္ျဖစ္ပါသည္။
ထို႔ေၾကာင့္မန္ဘာ၀င္ခဲ့ဖို႔ဖိတ္ေခၚပါတယ္။

ပန္းသီး ေဖ်ာ္ရည္ ပံုမွန္ ေသာက္လွ်င္ အေရၿပား တြန္ ့ၿခင္းမွ ကာကြယ္ႏိုင္

 
ပန္းသီး ေဖ်ာ္ရည္ကို ပံုမွန္ ေသာက္သံုး ေပးပါက အသက္အရြယ္ ရလာသည့္ အခါ အသားအေရ တြန္႔ၿခင္းႏွင့္ အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါၿဖစ္ၿခင္း တို႔ကို ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ေၾကာင္း အေမရိကန္ သုေတသန ပညာရွင္မ်ား၏ ေလ့လာ ေတြ ့ရိွခ်က္တြင္ ေဖာ္ၿပ ထားပါသည္။

ပန္းသီး ေဖ်ာ္ရည္တြင္ ပါ၀င္ေသာ ကယ္လ္ဆီယမ္ဓာတ္ အပါအ၀င္ အၿခားေသာ ဓာတ္ေပါင္း မ်ားက ခႏၶာကိုယ္ အေရၿပား ဆဲလ္မ်ားႏွင့္ တစ္သွ်ဴးမ်ားကို အၿမဲတမ္း သန္စြမ္း ဖြင့္ၿဖိဳးရန္ အေထာက္အပံ့ ေပးေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက ေၿပာၾကား 

 က်ြန္ေတာ္တင္သမွ်ပိုစ့္ေတြ Facebook ကေနရယူခ်င္တယ္ဆိုရင္  ဒီမွာ Like ႏွိပ္ပါ။
မန္ဘာ၀င္ခဲ့ျခင္းျဖင့္ ပိုစ့္အသစ္တင္တိုင္း မိမိ Gmail ထဲကိုတိုက္ရိုက္ေရာက္ရွိမည္ျဖစ္ပါသည္။
ထို႔ေၾကာင့္မန္ဘာ၀င္ခဲ့ဖို႔ဖိတ္ေခၚပါတယ္။

ခဝဲသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား

ကေလးေတြက စားလို႔ အရသာမရွိဆံုး ဟင္းသီးဟင္းရြက္ပဲလို႔ ေျပာေလ့ရွိတဲ့ အသီးက ခဝဲသီးပါ။ ခဝဲသီးရဲ႕ အရသာက အလြန္မေကာင္းဘူး ဆိုေပမယ့္ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးေတြကိုေတာ့ အမ်ားႀကီး ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၁) အာဟာရဓာတ္ အစံုအလင္ေပးပါတယ္
ခဝဲသီးမွာ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ႐ိုင္ဘိုဖေလဗင္၊ ဇင့္(သြပ္)ဓာတ္၊ သိုင္ယာမင္ဓာတ္၊ သံဓာတ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ မ်ားစြာပါဝင္မႈမ်ားၿပီး အဆီနဲ႔ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈ နည္းပါတယ္။

၂) ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
ျပည့္ဝဆီနဲ႔ ကိုလက္စထေရာ ပါဝင္မႈနည္းၿပီး အမွ်င္ဓာတ္မ်ားမ်ား ပါဝင္တာေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ အျမန္ေလ်ာ့က်လိုသူေတြအတြက္ သင့္ေတာ္တဲ့ အစားအစာပါ။ ခဝဲသီးမွာ ေရဓာတ္ပါဝင္မႈ ျမင့္မားတာေၾကာင့္ ဗိုက္ျပည့္ေစတဲ့အစာျဖစ္ကာ ကယ္လိုရီမ်ားတဲ့ တျခားအစာေတြကို ေလွ်ာ့စားျဖစ္ေစပါတယ္။

၃) အသားဝါျဖစ္ႏႈန္းကို သက္သာေစပါတယ္။
ခဝဲသီးအရည္ကို အသားဝါ ျဖစ္ေနသူေတြက သဘာဝအိမ္သံုးအစာ တစ္မ်ဳိးအျဖစ္ သံုးၾကပါတယ္။ ခဝဲသီးကို အရည္ညႇစ္ၿပီးသန္႔စင္တဲ့ ပိတ္စတစ္စနဲ႔ စစ္ယူၿပီး ေသာက္ေလ့ရွိၾကပါတယ္။ 

ဆရာဝန္နဲ႔ တုိင္ပင္ၿပီးမွ ေသာက္ပါ။


၄) ေသြးသန္႔ေစပါတယ္။
ခဝဲသီးမွာ ေသြးေတြကို သန္႔စင္ေစတဲ့ အစြမ္းရွိတာေၾကာင့္ အရက္ေၾကာင့္ အဆိပ္ျဖစ္မႈကေန 

အသည္းကိုကာကြယ္ေပးပါတယ္။

၅) ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
ခဝဲသီးမွာ အင္ဆူလင္နဲ႔ တူတဲ့ ပက္တိုက္ေတြျဖစ္တဲ့ alkaloids နဲ႔ charantinတို႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္ အင္ဆူလင္အဆင့္ကိုေျပာင္းလဲေစတာမ်ဳိး မရွိဘဲ ေသြးတြင္း သၾကားဓာတ္နဲ႔ ဆီးထဲက သၾကားဓာတ္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။

၆) အစာအိမ္အတြက္ ေကာင္းပါတယ္။
ခဝဲသီးမွာပါတဲ့ Cellulose ေတြက ဝမ္းခ်ဳပ္တာမ်ဳိး မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးၿပီး လိပ္ေခါင္း ကုသေရးမွာ ပါဝင္ကူညီေပးေနပါတယ္။

၇) အသားအေရကို က်န္းမာလွပေစပါတယ္။
ခဝဲသီးကို အေျခာက္ခံထားၿပီး ေရျမႇဳပ္အျဖစ္ အသံုးျပဳကာ ေရခ်ဳိးတဲ့အခါ ေၾကးခၽြတ္ပစၥည္းအေနနဲ႔ ပြတ္တိုက္ေပးပါ။
ခဝဲသီးေျခာက္ ေရျမႇဳပ္ဟာ အေရျပားေပၚက ဆဲလ္ေသေတြကို ကြာက်ေစတာေၾကာင့္ အသားအေရကို ေခ်ာေမြ႕ေစၿပီး ႏူးညံ့ေတာက္ေျပာင္ေစပါတယ္။ 

အေရျပားကို က်န္းမာေအာင္နဲ႔ ပိုမိုဝင္းပလာေအာင္ လႈံ႔ေဆာ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
ခဝဲသီးရဲ႕ေသြးသန္႔စင္ေစတဲ့ အာနိသင္ေၾကာင့္ ဝက္ၿခံနဲ႔ အဖုအပိမ့္ေတြကို ကင္းေစကာ ခႏၶာကိုယ္ အနံ႔ဆိုးေတြ ကင္းေစပါတယ္။ 

ခဝဲသီးေရျမႇဳပ္ကို စနစ္တက် သန္႔စင္မႈ မလုပ္ရင္ မႈိေတြ ေပါက္ႏိုင္ပါတယ္။
 ဒါေၾကာင့္ ေရခ်ဳိးၿပီးတိုင္း ခဝဲသီးေရျမႇဳပ္မွာ ကပ္က်န္ေနတဲ့ဆပ္ျပာနဲ႔ ေရေတြကို သန္႔စင္သြားေအာင္ ခါခ်ၿပီး ေလသလပ္ခံကာ ေျခာက္ေအာင္ ထားရပါမယ္။

၈) ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
ခဝဲသီးေဖ်ာ္ရည္ တစ္ဖန္ခြက္ကို တျခား ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြနဲ႔ ေရာၿပီးနံနက္ေစာေစာမွာ

 ေသာက္ေပးရင္ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို ေကာင္းေစၿပီး တျခားေရာဂါပိုးေတြကို တြန္းလွန္ႏိုင္စြမ္း ရွိေစပါတယ္။

ၾကယ္စင္
Ref: Good Health